Hofkwartier Den Haag

Kronkelige straatjes met Franse allure en een rijke historie. Dat typeert in een notendop het Hofkwartier Den Haag. Je vindt er twee van de oudste historische iconen van Den Haag: het Paleis Noordeinde en de lommerrijke Paleistuin. Eeuwenlang is er een symbiose tussen het Paleis en het Hofkwartier. In deze sfeervolle buurt woonde vroeger de hofhouding. De werklui, kooplieden en winkeliers uit het Hofkwartier leverden op hun beurt weer diensten en waren aan het Paleis. Die sfeer van toen is bewaard gebleven. In het Hofkwartier wonen en werken nog steeds de ambachtslieden, zoals edelsmeden, kunstenaars en de creatieve beroepsbeoefenaars, waaronder grafisch ontwerpers en fotografen, maar ook dienstverleners als architecten.

De winkeliers die in de tijd  van de eerste Koningen hun nering dreven, hebben hun stempel op het Hofkwartier gedrukt. Dat zie je met name aan de afwisseling. In de verrassend levendige bewoonde buurt vind je een grote variatie aan opvallende winkels, leuke boetiekjes, hedendaagse conceptstore, galerieën, exclusieve dienstverleners, een theater en een groot aanbod aan lunchrooms en restaurants met keukens uit alle windstreken die elke lekkerbek en fijnproever een smakelijk ontbijt, lunch of diner voorschotelen. Kies een Michelinster of een exclusieve Friture. Binnen of als het weer het toe laat gezellig buiten op een van de sfeervolle terrasjes.

plattegrond-hofkwartier-den-haag-paleis-noordeinde-paleistuinHet Hofkwartier Den Haag is ingeklemd tussen de achterkant van Paleis Noordeinde, de Grote Kerk, de dagelijkse Groenmarkt en het Noordeinde. De straatjes zijn kronkelig en vaak enigszins glooiend doordat het gebied ooit duin was. Het Hofkwartier Den Haag bestaat uit de Molenstraat, Oude Molstraat, Juffrouw Idastraat, Annastraat, Prinsestraat en de Grote Halstraat.

Wil je het Hofkwartier verkennen? Klik hier op de afbeelding voor de plattegrond.