Evenementen

Het Hofkwartier bruist: het hele jaar door. In elk seizoen kun je genieten van bijzondere, opvallende en leuke evenementen.

 

Bloemenmarkt Den Haag

bloemenmarkt-grote-kerk-hofkwartier-den-haagRond de Grote Kerk is er elke zaterdag de sfeervolle Bloemenmarkt. Ontdek de kramen met bloemen en vaste planten en snuffel gezellig rond. Bloemen van Jeffrey heeft elke week fleurige snijbloemen van het seizoen.  Of geniet van een warme hartige of zoete crêpe bij de kraam van Krep de la Crêpe.

Voor meer info: Bloemenmarkt Den Haag.

Festival des Primeur

festival-des-primeurs-event-hofkwartier-den-haagHet seizoen start in mei met het Festival des Primeurs. De modewinkels showen de nieuwste fashion, goudsmeden tonen de laatste trends, en de decorateurs en ateliers geven workshops, Korzo Theater neemt de bezoekers mee in hun passie en de salsaschool demonstreert de nieuwste dansen. De koks van het Hofkwartier Den Haag koken de sterren van de hemel met ‘primeurs’ van eigen bodem.  Op de markt met kleine huisjes liggen ‘primeurs’ vanuit de hele wereld.

Voor meer info: Festival des Primeurs

Marché Royal

Om in de herfst in Parijse sferen te raken, hoef je niet ver van huis! Elk jaar in oktober vindt namelijk de Marché Royal plaats, de gezelligste markt van het Hofkwartier. In de sfeervolle straten klinken accordeons, ruikt het naar vers stokbrood en sieren de fraaiste Franse oldtimers de trottoirs. Door de hele buurt staan kraampjes met leuke snuisterijen en smakelijke lekkernijen. En natuurlijk is er ook in de winkels en horeca van alles te beleven.

Voor meer info: Marché Royal.

Intocht Sinterklaas

sinterklaasintocht-den-haagIn november maakt Sinterklaas en zijn gevolg weer z’n officieel entree in Den Haag. De paar kilometer lange stoet doorkruist vanaf Scheveningen heel Den Haag en eindig in het centrum op het Plein.

Voor info: Volg het Hofkwartier op Facebook voor de laatste updates.

Overstock Dagen

overstock-dagen-2016-hofkwartier-den-haag-2In november organiseren de ondernemers, winkeliers en horecazaken van het Hofkwartier Den Haag weer de jaarlijkse Overstock Dagen. Zij duiken hun kelders en magazijnen in en komen die twee dagen met de leukste producten voor de mooiste prijsjes.

Voor info: Volg het Hofkwartier op Facebook voor de laatste updates.

 

hofkwartier-den-haag-dikens-festivalWintermarkt in Dickens-stijl

De wintermarkt in Dickens-stijl is in december traditioneel de sfeervolle afsluiter van het jaar. Het in ‘Dickens-stijl’ en in ‘wintersfeer’ aangeklede evenement trekt mensen vanuit het hele land.

Voor info: Volg het Hofkwartier op Facebook voor de laatste updates.